Ha korlátot szeretne otthonába, és nem akarja rendszeresen újrafesteni, akkor a rozsdamentes acélkorlát a megfelelő választás.

A korlátok helyszíni egyeztetés és felmérés után kerülnek gyártásba, ezért minden paraméterük egyénre szabható.

Az oszlopos csőkorlát keresztmetszete lehet négyzetes vagy kör.

Fém korlát

Fém korlát

Az rozsdamentes felület lehet szálra húzott, vagy polírozott.

Az oszlopok közötti osztás többféle módon tervezhető. Vízszintes vagy függőleges pálcákkal, vagy acélsodronnyal, esetleg laminált biztonsági üveggel. Ha biztonsági üvegbetétet használunk, akkor annak rögzítése lehet pontmegfogással, vagy u-profilban. Az üveg lehet víztiszta, vagy anyagában matt.

A korlát oszlopok rögzítése történhet a járófelületre felülről, vagy az orsótérben oldalról.

A kapaszkodó anyaga lehet fém vagy beltérben akár fa. Leggyakrabban bükk, tölgy használatos.

Ha a modern letisztult stílus a fontos és semmit sem szeretnénk látni, akkor az edzett (előfeszített) és laminált üvegből – látszódó fém elem nélkül – is készíthetünk korlátot. Ekkor az üveg anyaga már olyan vastag (8+8 mm), hogy saját maga is elég erős, hogy biztonságosan ellása a korlát funkciót. Az üveg edzése miatt az üvegen furatok, és kivágások is megoldhatóak. Az extrém hőingadozást is jól tűri az üveg. A hőkezelés módja “előfeszítés”. Az így hőkezelt üveg fokozottan ellenálló a mechanikai és a hő stressznek. Az edzett üvegtől eltérően töréskor nem apró darabokra robban, hanem nagy darabokban törik. Az üvegek közötti fólia pedig egyben tartja a szerkezetet.

Az üvegkorlát rögzítése történhet pontmegfogásokkal , vagy vonal mentén, 10-15 cm magas u-profilban, esetleg egyedileg gyártott fém rögzítő elemekkel. Ezek a rögzítő elemek később burkolattal takarhatóak.

Az üvegkorlátra is rakhatunk kapaszkodót, amely anyagát tekintve lehet fa vagy fém.

 

Üvegkorlát, Nagymező utca

Üvegkorlát, Nagymező utca

Kapcsolatfelvétel

 

A korlátgyártásban nem ismerünk lehetetlent!

korlátgyártásA korlát funkciója alapvetően az, hogy támaszkodót nyújtson, ha valaki lépcsőn halad lefelé vagy felfelé, útját állja a zuhanásnak, ha valaki egy teraszon kémleli a panorámát. A korlát védelmet ad és stílust kölcsönöz a környezetének, lépcsőnek, erkélynek, galériának, terasznak.

A korlátgyártás feladata, hogy minden tekintetben színvonalas termékek előállításával támogassa, hogy az elemek képesek legyenek a funkciójukat ellátni. Az olyan modern alapanyagokból készült korlátok, mint az üveg és a rozsdamentes acél, díszére válnak minden ingatlannak. Ha Ön nemcsak gyönyörködni szeretne a korlátjaiban, hanem kétségek nélkül szeretné használni is azokat, keressen a korlátgyártáshoz olyan céget, ami a várakozásainak megfelelő termékeket gyárt!

A korlátgyártás területén évek óta jelen vagyunk, és ezt a hosszú időt arra használtuk, hogy tökéletesítsük a korlátgyártáshoz használt technológiánkat. Folyamatosan tapasztalatokat szereztünk, fejlődtünk, újdonságokat próbáltunk ki és megmaradtunk azoknál a megoldásoknál, amik végül eredményesnek és sikeresnek bizonyultak.

A korlátgyártással kapcsolatban szívesen vesszük cégek és magán megrendelők megbízásait is, hiszen mindenhol szükség van a minőségi korlátokra! A kivitelezéshez a legkiválóbb anyagokat és eszközöket használjuk, ügyelve arra, hogy a funkció és az esztétika kéz a kézben járjon és egyik se haladja meg a másikat. Ennek köszönhetően büszkén kijelenthetjük, hogy a kezünk alól kikerült korlátokra nyugodtan támaszkodhat, de nem kell őket elrejtenie. Kifinomult, légies, minimalista, mégis erős és támaszt nyújtó korlátokat gyártunk azoknak, akik pontosan ezt keresik.

A korlátgyártásról szívesen mesélünk még, de beszéljenek helyettünk az általunk gyártott termékek inkább! Amennyiben úgy dönt, hogy minket bíz meg a korlátgyártással, keressen fel minket a weboldalunkon szereplő elérhetőségeink egyikén, és kérjen tőlünk egyedi árajánlatot! Hamarosan kézzelfogható bizonyítékot kap arról, amiről eddig csak beszéltünk!

 

Miért érdemes az otthonokban is az üvegkorlátot választani?

üvegkorlátokA legtöbben, ha meghalljuk az üvegkorlát kifejezést, automatikusan valamilyen középületre, vagy irodaházra asszociálunk, pedig ezek a szerkezeti elemek ugyanúgy képesek helyt állni egy otthonban is. A legmodernebb lakberendezési trendekbe – mint például a minimalizmus – tökéletesen beilleszthetőek ezek a letisztult, egyszerű, mégis különleges korlátok, arról nem is beszélve, hogy számtalan előnyük van.

Az üvegkorlátok mellett nem csak a dizájn szerepel, mint érv; vannak egyebek is, ami miatt érdemes ezeket választani egy hagyományosabb kialakítású korlát helyett. Az egyik a tartóssága: az üveg évszázadokig is megőrzi az újszerű állapotát, megkarcolni nem, vagy csak nagyon nehezen lehet, a tisztítása pedig a legegyszerűbb. Emellett a tágasság érzete az, amit meg kell említeni, hiszen az üveg átengedi a fényt, emiatt olyan érzetet kelt, mintha nem is lenne a helyén semmi, vagyis optikailag nagyítja a teret. Különösen ajánlott oda, ahová kevés természetes fény hatol be, mint például galériákra, függőfolyosókra.

Azt gondolhatnánk, hogy mivel üvegből készül, az üvegkorlát nem biztonságos, ám ez tévhit. Mivel az anyaga többrétegű, biztonsági üveg, ezért csak nagyon nehezen törik, ha viszont mégis, akkor hálósan, viszont a rétegek közé helyezett műanyag fóliának köszönhetően egy darabban marad, így sem a lezuhanásos, sem a vágásos baleseteknek nincs esélye. További előnye, hogy panelekből áll, ennek folyományaként pedig elég csak egy részét kicserélni, ha megsérül. A gazdaságossága is említésre méltó, hiszen az élettartama gyakorlatilag végtelen, amennyiben nem bontják le az épületet, amiben felszerelésre került, és ez idő alatt még a felújításával sem kell foglalkozni, csak a tisztításával!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az üvegkorlátok iránt, válasszon bennünket! Cégünk hosszú évek tapasztalatával készíti üvegből és egyéb anyagokból a korlátokat és egyéb szerkezeti elemeket! Ha kérdése lenne termékeinkről, vagy szeretne üvegkorlátot rendelni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Kapcsolatfelvétel

Share Button