Üvegfalat szeretne? Keressen minket elérhetőségeinken!

Az üvegfal tökéletes megoldás lehet modern berendezésű helységekhez, térelválasztókhoz. Kiváló tulajdonsága, hogy úgy választja el a helységeket, hogy nem töri meg látványt, és átengedi a fényt. A tervezés során teljesen egyedivé formálható. Dekorációval saját stílust teremthetünk.

Az üvegfalakat a tervezés során több kritérium figyelembe vételével tervezzük:

A szerkezet lehet keretes, vagy keret nélküli kialakítású:

Keret nélküli rendszert beltérbe érdemes terveztetni. Kültér felé csak akkor ha a hőszigetelés nem feltétel. Például: plázák, irodák, beltéri kirakatok.

A keretes szerkezet jó hang és hőszigetelő. Anyagigényét tekintve többet kell rá áldozni. kevésbé légies és könnyed. Ideális megoldás lehet utcafronton, vagy nagyobb irodákban.

Anyagát tekintve csak biztonsági üveget használunk fel:

Keret nélkül – pontmegfogással rögzítve: 8, 10, vagy akár 12 mm vastag edzett biztonsági üveget. Az edzés során hőstressznek teszik ki az üveget, és így a szerelvényekhez szükséges kivágásokat el tudjuk helyezni az üvegen. Ez az üvegtípus nagy igénybevételre alkalmas, de erős mechanikai behatásra darabokra robbanhat.

Laminált - ragasztott - üveg

Laminált – ragasztott – üveg

Keretes rendszerben laminált biztonsági üveget is használhatunk. Itt minimum 2 rétegű üveggel tervezünk amely 3+3, 4+4, 5+5, 6+6 vagy akár 8+8 milliméter vastag az üveg. A két réteg között biztonsági fólia található, amely az üveg törésekor nem engedi darabokra hullani az üveget. Kivágásokat, furatokat kerülni kell a tervezéskor. Fontos tudnunk, hogy a 6+6 rétegrendű üveg habár 12 milliméter vastag, közel sem olyan erős, mint egy hasonló vastagságú edzett üveg. Ezt a tulajdonságot leginkább nagy felületek esetében kell figyelembe venni, mert az üveg rugalmassága is szerepet játszik a felhasználás során.

Létezik még edzett üveg, melyre utólagos eljárással biztonsági fóliát helyezünk fel. Az üvegre a hőkezelés miatt a kivágásokat és furatokat bátran tervezhetjük, és esetleges törés után a fólia egyben tartja az üveget.

Színét tekintve több üvegtípus közül választhatunk:

Alapértelmezett az átlátszó üveg. Vastagabb üvegnél figyelembe kell venni az üveg vastartalmát, ami enyhe zöld árnyalatot ad az üvegválaszfalnak.

Többfajta anyagában színezett üveg is létezik: zöld, szürke, bronz és kék színben. A tervezésnél a szín kiválasztása nagyban befolyásolja a belső tér jellegét. A sötét színek a fényt nagyban megszűrhetik, és így a teret sötétté tehetik. Ekkor világítással érdemes kompenzálni a fény hiányát.

Az üveg felülete lehet:

savmart teljes felületén – tökéletes térelválasztásra

egyedileg, utólag fóliával dekorált – később eltávolítható

Kapcsolatfelvétel

Szerelvényekről:

A szerelvények felülete  alap esetben rozsdamentes szálcsiszolt.

Amennyiben ajtót is terveztünk az üvegfalhoz, fontos szempont hogy zárható kell-e legyen. Ha pl. csak egy lengőajtóról van szó, akkor érdemes egy nagyobb tolópajzsot választani fogantyúnak. Emellett pedig többfajta kilincses/forgattyús zárból is választhat.

A szerkezeti kialakításnál betervezhetünk az ajtó becsukódását illetve nyílását segítő olajféket, amely lehet a padlóba süllyesztve, vagyspeciális esetben az ajtó felső élén elhelyezve.

És a lista még korán sem teljes! 

Üvegfalakon kívül vállaljuk beltéri nyíló üveg és toló ajtók beépítését is!

 

Amennyiben már elkészült munkáinkra kíváncsi, vagy plusz információkat szeretne, kérem látogasson el a Referenciák oldalra!

 

Az üvegajtó előnyei

Az üvegből készült beltéri ajtók különlegessége abban rejlik, hogy azon túl, hogy egyedivé varázsolják a helyiséget, még számos előnyt fel tudunk sorolni mellettük. Ezek közé az előnyök közé tartozik például az is, hogy átengedik a fényt, így engedve világosságot a lakásba, és kellőképpen szétválasztják a teret.

Mivel vastag és edzett üvegből készülnek, ezért megfelelő használat és karbantartás mellett akár örök életűek is lehetnek, és persze teljes mértékben biztonságosak, sőt, strapabíróbbak, mint egy sima bejárati ajtó.

Ha kedvet kapott üvegajtókat szereltetni otthonába, de megkímélné magát az ajtócsere kellemetlenségeitől, megnyugtatjuk. Nem kell aggódnia, minden gond nélkül ki lehet cserélni ajtaját, átalakításra nincs szükség, és még a régi keret is megmaradhat.

Kapcsolatfelvétel

üvegfal, üvegajtó

üvegfal, üvegajtó

Az üvegajtók rengeteg kivitelezésben kérhetőek, kilincsel, zárral, fogantyúval, toló szerkezettel is akár, és még minták felvitele díszítés céljából is megoldható. Ez teljesen az Ön fantáziájára van bízva.

Sokan nem mernek üvegajtót tetetni otthonukba, mert attól félnek, hogy például megcsúsznak, nekidőlnek az üvegfalnak, az pedig betörik. Ettől nem kell félni, hiszen edzett üveget használunk, ami akár 12 mm vastag is lehet. Az ilyen üvegek nagyon tartósak, és szilárdak, pont, mint a hagyományos bejárati ajtók, de előnyük hogy a funkciójuk mellett esztétikai szerepet is betöltenek.

Válasszon üvegfalat a legjobbtól!

Share Button